İçeriğe geç →

THE MILLION DOLLAR HOMEPAGE

İnternet tarihinde kendinize bir yer satın alın!

The Million Dollar Homepage projesi bu slogan ile başladı. İngiltere’de yaşayan Alex Tew isimli öğrenci üniversite masraflarını karşılamak için ilginç bir yola başvuruyor. Bir site kurup her pikselini satmayı planlayan Tew, bu projesi ile gerçekten internet tarihinde kendisine bir yer ediniyor.

Alex Tew kurduğu web sitesinin anasayfasındaki 1 milyon pikseli satışa çıkarıyor. 10×10 piksellik bölümler halinde satılan toplam 10 bin tane alana sahip olan site kısa sürede büyük ilgi görüyor.

Pikselleri alan kişiler o bölgeye istedikleri resimleri koyabildikleri gibi kullanıcılar o resimlere tıklayınca da satın alan kişinin istediği siteye gidiyorlar. Sitede kaç pikselin satıldığını gösteren bir sayaç vardı ama artık orada “sold out” yazıyor yani tüm pikseller satıldı.

10×10’luk bir blog 100 piksel içeriyor ve bu da 100 dolara satın alınıyor. Sitedeki son 10×10’luk blok e-bay aracılığıyla yapılan açık artırma ile 38100 dolara satıldı.

2005 yılında siteyi kuran Alex Tew bu sitenin en az 5 yıl yayında kalacağı sözünü verdi ama site bugün hala yayında.

Kısa bir sürede 1 milyon pikseli satmayı başaran girişimci bu siteden toplam 1.037.100 dolar kazandı. 2005 yılında henüz 21 yaşındayken The Million Dollar Homepage projesini yapan Tew, bu başarıdan sonra boş durmuyor. Kendisinin kurduğu meditasyon uygulaması calm.com da geçtiğimiz yol 1 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Bir sözüm var, bir gün bizim ülkemizden de bir çocuk çıkacak ve babası salonda pijaması ile televizyonun karşısında uyuyakalmışken bilgisayar başında yaptığı bir proje ile ülkemize görülmemiş bir değer ve prestij katacak.

Buraya tıklayarak siteye ulaşabilirsiniz.

Gelecek dijitalde,

dijital gelecek…

Bir gün!

Kategori: Teknoloji

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir