İçeriğe geç →

2D Animasyon ve Onur Demirsoy Röportajı

Merhaba sevgili okurlarım, 2d animasyon denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi olan Onur Demirsoy ile bir röportaj gerçekleştirdim. Röportajın içinden benim soruları çıkartınca güzel bir düz yazı oldu, bu yüzden sorular olmadan cevapları yayınlıyorum.

Onur Demirsoy hem karakteri hem de iş disiplini ile örnek alınacak bir insan onu sadece yaptığı işlerle değil bu yönü yüzünden de hayranlıkla izliyorum.

Yaptığı tüm çalışmaları izlemek için buraya tıklayabilirsiniz, kendisine ulaşmak ve 2d animasyon yaptırmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 2D ile ilgili yazı yazmak yerine öğrenmek istediğim ve öğrenmenizi istediğim her şeyi sordum. Cevaplar aşağıda, yarın görüşmek üzere.

 

Ben Onur Demirsoy. Animative şirketinin kurucusu ve çizgi film sanatçısıyım. Yaklaşık 20 yıldır bu sektördeyim.

Animasyon kelime anlamı olarak canlandırma demek. 2d animasyon animasyon çeşitlerinden sadece biri. 2 boyutlu bir düzlemde hazırlanan animasyonlara 2d animasyon diyoruz.

2d animasyonda objelerin yükseklik ve genişlik değerleri varken 3d animasyonda işin içine bir de derinlik giriyor. Günlük hayatımızda gördüğümüz objeler gibi belli bir hacmi olan objeleri animasyonlarımızda kullanabiliyoruz. Bir de 2,5D animasyon var. Bu animasyon türünde tüm objelerimiz 2d ama animasyon yaptığımız uzay 3D. Yani belli bir derinlikte 2 boyutlu objeleri kullandığımız animasyon türüne 2,5D diyoruz.

Animasyon filmini hazırlamak bir ekiple yapılan ve büyük emek harcanan bir iş. Aslında maliyetleri dünyayı düşündüğümüzde ülkemizde çok uygun.

Gençler bu işe girmek istiyorlarsa 2 yöntem önerebilirim. Ya bu işin okulunu okuyabilirler, ya da kendi kendilerine öğrenebilirler. Kendi kendilerine öğrenmek isterlerse bir çok İngilizce kitap ve web eğitimi var bu alanla ilgili. Sektörde pişerek alaylı olarak da öğrenmek mümkün.

Dünyada yapılan işleri takip etmek ve gelişmelerin bilincinde olmak oldukça ilham verici olabiliyor. Dünyada devamlı bir animasyon üretiminden bahsedebiliriz. Takip etmek için çok fazla medyada sayısız içerik üretiliyor.

Sektörün gelişmesi için dünyada isim yapabilecek potansiyelde içeriklerin üretilmesi ve karşılığını bulması gerekli bence. Bu sayede bu içerikler buldukları maddi desteklerle daha büyük bir sektörün oluşmasına yardımcı olacaklar.

Gece gündüz demeden çalışarak geçiyor. İşten zevk aldığımız için bundan şikayetçi değiliz.

Kategori: Röportaj

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir